Versailles

frankrijk vlag

Een van de bekendste kastelen van Parijs is het kasteel van Versailles. Dit kasteel ligt ongeveer 20 kilometer buiten Parijs. Jaarlijks komen ongeveer 10 miljoen bezoekers af op het kasteel. Het kasteel van Versailles behoorde toe aan Lodewijk de XIV. Sinds 1792 is Versailles een museum en staat op de werelderfgoedlijst. Het kasteel van Versailles bestaat uit 700 gangen, kamers en zalen.


Lees verder

De spiegelzaal

De bekendste zaal van het kasteel is de Spiegelzaal, deze zaal werd gebruikt als balzaal en als ontvangst ruimte voor de gasten van de koning. De Koninklijke slaapkamer is de kern van het kasteel. In deze kamer staat het grote parade bed centraal.

De tuinen van Versailles

Rondom het kasteel is een prachtige tuin van 800 hectare aangelegd waar heerlijk gewandeld kan worden. Deze tuin is een van de bekendste tuinen ter wereld. In de tuin staan, naast 200.000 bomen, ook marmeren en bronzen sculpturen, 55 vijvers en 600 fonteinen. Ook kan het Groot Trianon, een reusachtig tuinhuis worden bezocht.

Het kasteel bezoeken

Op dinsdag tot zondag is het kasteel geopend vanaf 9u. Op maandag zijn het kasteel en de bijgebouwen gesloten, de tuin is wel alle dagen geopend. Op de eerste zondag van de maand zijn een aantal delen van het kasteel gratis te bezoeken.