Sacre Coeur

frankrijk vlag

De Sacre-Coeur is een historisch oud Rooms-Katholiek kerkgebouw. De kerk is een prachtige verschijning en staat daarom ook wel bekend als een van de toeristische trekpleisters van Parijs. Je kan het kerkgebouw ook wel genoemd het basiliek, vinden op de heuvel de Butte in de wijk Montmartre op 125 meter hoogte. Deze bezienswaardigheid is op de Eiffeltoren na de hoogste plek van Parijs. Ook heb je een fantastisch uitzicht over heel de stad Parijs.


Lees verder

De geschiedenis van de Sacre Coeur

De Sacre-Coeur werd in 1873 gebouwd, maar daarvoor was het hele gebied niet meer dan een dorpje. In dit dorpje woonde er vooral landbouwers. De wijk heeft nog wel een dorpsachtig uitzicht, wat jaarlijks veel toeristen erg interessant vinden en het daarom ook bezichtigen. Ook is een deel van de wijk helemaal gemoderniseerd naar het echte stadsleven in Parijs.

De prachtige witte kleur van de kerk

Het mooie van De Sacre Coeur Basiliek is dat het nog steeds een fantastisch mooie witte kleur heeft. De oorzaak hiervan is dat er een speciale steen ervoor is gebruikt tijdens het bouwen, ook wel genoemd de Chateau-Landon steen. Want wanneer het regent reageert deze steen op het water, door de mineralen uit te scheiden wat vervolgens als een soort bleekmiddel werkt, waardoor het sprankelend wit word.

Ook de omgeving van de kerk is de moeite waard!

Wat ook erg handig is dat het metrostation op 50 meter afstand zit, waardoor je snel bij de bestemming bent waar je wilt zijn. Ook kun je genieten van de wijk Montmartre, waar de prachtige oude kerk zich bevind, en waar je nog meer interessante bezienswaardigheden kunt vinden. Zo is het kunstenaarsplein Place du Tertre naast de kerk gelegen en zeker de moeite waard om ook te bezoeken. Hier kun je bijvoorbeeld een prachtig portret of komische karikatuur van jezelf en/of je partner laten maken.