Het Louvre

frankrijk vlag

Het Louvre is een van de grootse en best bezochte musea ter wereld. Het museum ligt ten noorden van de Seine in het 1e arrondissement van Parijs. In het museum worden 35.000 stukken tentoongesteld en het Louvre heeft 55.000m2 tentoonstellingsruimte. Het museum heeft een bijzondere kunstcollectie met archeologische vondsten en kunst. De tentoonstelling is verspreid over de drie vleugels: De Denon-vleugel, de Richelieu-vleugel en de Sully-vleugel.


Lees verder

Verschillende afdelingen met kunst

De collectie van het Louvre is onderverdeeld in 8 verschillende afdelingen, namelijk Grafische kunst, Beeldhouwkunst, westerse Schilderkunst, Griekse, Etruskische en Romeinse oudheden, Oosterse oudheden, kunst van de islam, Egyptische Oudheden en Kunstvoorwerpen. Het beroemdste stuk uit de collectie van het Louvre is de Mona Lisa van Leonardo da Vinci.

De geschiedenis van het Louvre

Vroeger was het Louvre een middeleeuws kasteel voor Franse koningen. Karel V veranderde het kasteel in zijn koninklijke paleis. In 1793 werd het paleis omgebouwd tot Museum. In de jaren 80 is het Louvre uitgebreid, vanwege het toenemende bezoekersaantal.

Het museum nu

Naast het Louvre staat nu een grote glazen piramide met 70 driehoekige ruiten en 603 ruitvormige ruiten van glas. Deze piramide moet als ingang van het museum dienen, zodat het bestaande Louvre niet veranderd hoefde te worden.

Openingstijden van het Louvre
Het Louvre is elke dag geopend van 09.00 tot 18.00, behalve op dinsdag. Op elke eerste van de maand hebben alle bezoekers gratis toegang tot het Louvre.