Notre Dame

frankrijk vlag

De Notre Dame is imposante kerk in Parijs. De Notre Dame werd gebouwd in een vroeg gotische stijl en staat op het île de la Cité in het centrum van Parijs. De eerste steen van de Notre dame werd door Paus Alexander III in 1163 gelegd in opdracht van Maurice Sully. De Notre Door het boek ‘De klokkenluider van de Notre-Dame’ van Victor Hugo is het de Notre Dame wereldberoemd geworden.


Lees verder

Een gebouw met rijke geschiedenis

Ook hebben er bijzondere gebeurtenissen plaats gevonden in de Notre Dame, zoals de kroning van de Engelse Koning Hendrik VI. De kerk is 130 meter lang en 48 meter breed. De 69 meter hoge torens van de Notre Dame kunnen ook beklommen worden.

De binnenkant van de prachtige kerk

Binnen in de Notre Dame bevinden zich prachtige roosvensters en geschilde beeldhouwwerken. De Notre Dame was een van de eerste gebouwen waarbij luchtbogen werden gebruikt. In de kerk staat een prachtig orgel dat bestaat uit meer dan 7000 pijpen. Dit orgel is gebouwd door Aristide Cavaillé-Coll. De Notre Dame heeft ook nog een schatkamer, waar zich relikwieën en oude manuscripten worden bewaard.

Openingstijden van de Notre Dame

De Notre Dame is dagelijks geopend van 08.00 tot 16.45, alleen de schatkamer van de Notre Dame is gesloten op zondag. De Notre dame is gratis te bezoeken, alleen voor de torens en de kerkschatten moet entree worden betaald.