Place Du Tertre

frankrijk vlag

Place du Tertre is een druk bezocht plein in de wijk Montmartre. Montmartre is hoge heuvel in het 18e arrondissement van Parijs. Place du Tertre wordt ook wel het heuvelplein genoemd. Het plein heeft een pittoreske uitstraling met oude bomen. Het plein staat bekend om de vele schilders die prachtige karikaturen of portretten van je kunnen maken. Tip: bezoek het plein na een bezoek aan de Sacre Coeur, het plein ligt namelijk naast de kerk!


Lees verder

Gezellige restaurants en cafés

Op het Place du Tertre zitten veel restaurants en cafés. ’s Avonds hangt er op het plein een romantische sfeer. Ook zijn er op het plein veel schilders, portrettekenaars en silhouetknippers aan het werk. Door deze mensen is het plein beroemd geworden. De meeste van deze kunstwerken kunt u voor een bepaald bedrag kopen.

Laat een karikatuur of portret maken!

De schilders maken veelal karikaturen en portretten van voorbijgangers. De schilders zijn elke dag overdag aanwezig op het plein. Op het Place du Tertre mogen maximaal 298 schilders aan het werk zijn. Dit plein ligt op loop afstand van de Sacré Cœur, een basiliek met een felwitte uitstraling. Om bij deze kerk te komen moet 237 treden worden beklommen.

Nabij de Sacré Cœur

De kerk is van binnen versierd met schilderijen en beeldhouwwerken. Ook kan de crypte worden bezocht. De eerste steen werd gelegd in 1875 en tijdens het bouwen is er gebruik gemaakt van verschillende bouwstijlen. Bij de Sacré Cœur heeft u een prachtig uitzicht over de stad.