Dagje Parijs met de bus

Dagje Parijs met de bus

frankrijk vlag

Een dagje naar Parijs met de bus? Een ideale mogelijkheid als je de Franse hoofdstad in korte tijd wil ontdekken en bovendien zeer scherp in prijs! Kies voor losse bustickets of voor een compleet verzorgde dagtocht met minimaal 9 uur aan vrije tijd in de stad. Lees meer en vind de beste prijzen op deze pagina!


al vanaf € 39,95
Bekijk reizen
Champs-Elysees

Een dagje met de bus naar Parijs? Bekijk eens deze aanbieders

Dagtochten, losse tickets & eventuele alternatieven met de trein

De beste aanbiedingen voor een dagje naar Parijs

Een dagtocht Parijs met de bus? Dit zijn de mogelijkheden

Wil je gewoon een dagje genieten van Metropool Parijs? Dan zijn er verschillende mogelijkheden. Houd er wel rekening mee dat je vroeg weg moet en laat thuis komt ;-). Een alternatief voor iets meer rust tijdens de reis is dan ook om bijvoorbeeld een 2-daagse busreis met hotelovernachting te boeken.

Een verzorgde dagtocht met Slangen Reizen

Slangen Reizen biedt iedereen week meerdere dagtochten aan naar Parijs. Het voordeel? De reizen zijn voorzien van minimaal 9 uur vrije tijd in de stad. Zo weet je zeker dat je lekker de tijd hebt om erop uit te gaan in de Franse stad. Ook zit er -indien voldoende tijd- standaard een korte tour met de bus door de stad inbegrepen die je langs verschillende hoogtepunten brengt. Bij Slangen Reizen kun je opstappen vanaf tientallen opstapplaatsen, zo zit er ongetwijfeld altijd een opstapplaats in de buurt bij!

Bekijk aanbiedingen
Notre dame
Eiffeltoren door de straten van Parijs

Alternatief: een dagje met de trein

Wil je liever iets meer comfort en nog sneller in Parijs zijn? Dan is een treinreis met de Thalys een uitstekende optie. De treinreizen naar Parijs boek je via NS International. Kies bijvoorbeeld voor een vertrek om 6:00 in de ochtend vanaf Amsterdam of Rotterdam en arriveer rond 10 uur in Parijs. Vervolgens kun je de hele dag genieten van de stad en in de avond weer huiswaarts!

Bekijk aanbiedingen

Veel gestelde vragen over een dagtocht naar Parijs

Een dagje Parijs met de bus is zeer voordelig, zo kun je al een compleet verzorgde busreis boeken voor slechts € 39,95. Liever een los busticket boeken? Dit kan al vanaf € 16,99 bij Flixbus.

Wereldstad en tevens metropool Parijs is veel te groot om in één dag te bekijken. We raden je daarom aan om van te voren goed te bepalen wat je wil gaan doen. Wil je zoveel mogelijk highlights in korte tijd bekijken? Dan kunnen de ‘Sightseeing’ bussen uitkomst bieden, deze bussen zijn erg populair omdat je in korte tijd langs alle hotspots rijdt met audiobegeleiding die je de achtergrond van de vele hotspots vertelt.

Maar ook een het enorme museum het Louvre, waar de Mona Lisa terug te vinden is, is bij uitstek geschikt om een dagje Parijs mee te vullen. Uiteraard kun je er ook voor kiezen om met de metro meerdere highlights te bezoeken, zoals de Eiffeltoren, de Arc de Triomphe en de Sacre Coeur.

De duur van een busreis is afhankelijk van meerdere factoren:

  • De reisorganisatie
    Iedere reisorganisatie werkt met een ander opstapschema, voordat je naar Parijs vertrekt is de kans groot dat de bus eerst langs meerdere opstapplaatsen gaat. De hoeveelheid opstapplaatsen is dus afhankelijk van de reisorganisatie. Logischerwijs heeft dit impact op de reistijd.
  • Drukte op de weg
    Uiteraard heeft een busbedrijf geen invloed op de verkeersdrukte, dit heeft dus impact op de reistijd.

De gemiddelde reisduur is 7 tot 9 uur.

Het alternatief voor een dagje met de bus naar Parijs is om met de Thalys te gaan. Deze hogesnelheidstrein rijdt vanuit Nederland(opstappen in Amsterdam of Rotterdam) in ongeveer 4 uur naar het centraal station van Parijs. De kosten van een treinreis zijn doorgaans wel een stuk hoger dan de bus.