Disneyland Parijs

frankrijk vlag

Disneyland Parijs is een attractiepark en heeft ook een eigen recreatiecomplex met hotels. Je kunt het fantastische pretpark vinden op de rand van Patrijs in de stad Banlieue. Het park ligt daarom ook in het oosten van Parijs, en ligt 32 kilometer van het centrum vandaan.


Lees verder

Disneyland Parijs bestaat uit twee attractieparken, Disneyland Parijs en Walt Disney Studios. Deze twee parken zijn beide de moeite waard om te bezoeken. Naast de twee parken is er nog meer te beleven in Disneyland Parijs, zo heb je ook Disney Village dit is een dorp met veel entertainment. Hier kun je gezellig met het hele gezin genieten van restaurants, indrukwekkende shows en veel live muziek. Kortom het dorp heeft een sprookjesachtig karakter waar je de echte Disney sfeer zult ervaren!

Achtbanen in Disneyland

Je vindt in Disneyland veel verschillende achtbanen, wij hebben een top drie gemaakt van de favoriete achtbanen van Disneyland Parijs:

Space Mountain
De Space Mountain is een zeer spannende achtbaan, waar je in een fictieve ruimte wordt geschoten. De Space Mountain achtbaan wordt ook wel geziens als een van de populairste attracties van het themapark.

Big Thunder Mountain
Dit is een fantastische treinrit, waarbij je in het wilde westen terechtkomt. Tijdens deze supersnelle rit kom je langs indrukwekkende grotten en rivieren, wat voor een leuk effect zorgt.

Rock ‘n’ Roller Coaster
Dit is een speciale achtbaan waarbij je supersnelle vaart maakt, en ondertussen genieten van echte rock muziek. Als je in de Rock ‘n’ Roller Coaster zit ga je zeker alle kanten op, recht naar beneden, scherpe bochten en ondersteboven.

Attracties voor kinderen

Disneyland Parijs heeft heel wat leuke attracties voor de kleine kinderen, waar ze veel plezier aan zullen beleven, en wat voor een fantastisch avontuur zorgt. Wij hebben een top 3 gemaakt van de beste attracties voor de kleine kinderen.

Fantasyland
Dit is een fantastische wereld voor de kleine kinderen, hier kunnen ze genieten van een sprookjesachtig bestaan, in deze attractie reis je de hele wereld rond en kom je verschillende landen tegen, waarbij je ook kunt genieten van de vrolijke muziek.

Peter Pan’s Flight
In deze attractie zit je in een fantastische boot, waar je naar het bekende nooitgedachtland vaart. Tijdens deze reis kom je meerminnen tegen, en kapitein haak die probeert te ontsnappen, kortom is de Peter Pan’s Flight een echt avontuur!

Buzz Lightyear Laser Blast
In deze attractie zit je in een Star Cruiser, waarbij je de vijanden moet vernietigen, waarmee je punten verdient, en wie de meeste punten heeft die heeft gewonnen! Dit is een zeer leuke attractie voor de kinderen.

Walt Disney Studios

Het Walt Disney Studios is het tweede themapark van Disneyland Parijs. In dit park kun je een echte filmstudio bezichtigen, waar je ook achter de schermen kunt kijken wat zeer interessant is. Het park is verdeeld is vier landen, zo kun je zien hoe verschillende films worden geproduceerd. Je kunt in het park ook zien hoe tekenfilms echt tot leven komen, en hoe ze deze special effects worden gemaakt in Production Courtyard. Ook kun je de indrukwekkende stunts bekijken, hoe die in elkaar worden gezet in Backlot.

Walt Disney Studios is een echt familiepark geworden, maar wat nog steeds meer is gericht op de volwassen. Ook heeft het park vele spetterende shows, waar je zeker van zult genieten. Daarbij kun je ook nog in avontuurlijke attracties.

Disney figuren

Je komt in Disneyland Parijs veel Disney figuren tegen, wat absoluut voor een gezellige sfeer zorgt. Ook kun je met je favoriete Disney figuur op de foto, bijvoorbeeld Mickey en Minnie Mouse, Knabbel en Babbel en Sneeuwwitje en nog vele andere. Wat Disneyland Parijs ook zo uniek maakt zijn de Parades met schitterende Disney figuren. Daarbij spelen ze gezellige Disney muziek als de Parades lang je voorbij komen. En kunnen zelfs bezoekers uit het publiek gehaald worden om mee te doen met de Parade. Kortom is het een belevenis voor jong en oud!

Meer weten over de mogelijkheden voor een busreis naar Disneyland? Bekijk dan deze pagina.