Hotel des Invalides

frankrijk vlag

Het Hotel des Invalides is zeer bekend in Parijs. Het is een complex waar zich verschillende museums bevinden, deze behoren tot de grootste museums van Parijs. Ook kun je een kijkje nemen in de militaire geschiedenis van Frankrijk. Het meest bekende deel van het complex is de Dôme des Invalides, hier liggen verschillende oorlogshelden opgebaard.


Lees verder

Museums in het complex

In het complex van Hotel des Invalides bevinden zich drie museums. Wij geven hieronder wat informatie over de museums, zodat je weet wat je daar allemaal kan bezichtigen:

Musée de l’Armée
Dit museum wordt ook wel het Legermuseum genoemd. Dit is een zeer interessant museum, hier bevinden zich verschillende gebruikte wapens en uitrustingen van de vroegere Franse Legers. Ook liggen in dit museum diverse voorwerpen uit de tweede wereldoorlog zoals: wapens, legeruniformen en persoonlijke ansichtkaarten van de mensen uit de oorlog. Ook worden er biografische films afgespeeld uit de 20ste eeuw.

Musée des Plans-Reliefs
In het Musée des Plans-Reliefs kun je diverse gedetailleerde modellen vinden van Franse forten.

Het Musée de l’Ordre de la Libération
In dit museum vind je een tentoonstelling over de bevrijding van de tweede wereldoorlog in Frankrijk.

Entree en openingstijden

Je kunt het Hotel des Invalides in de winter dagelijks bezoeken, het is geopend vanaf 10:00 s’ochtends tot 16:45 in de middag. In de zomer is Hotel des Invalides een uurtje langer geopend, en is dagelijks open vanaf 10:00 ‘s tot 17:45. Tijdens de feestdagen is Hotel des Invalides gesloten. De kosten van Hotel des Invalides zijn 9,50 per persoon. Kinderen mogen tot 18 jaar gratis naar binnen.

Graf van Napoleon Bonaparte

De rustplaats van Napoleon bevindt zich in de kerk van Hotel des Invalides, deze kerk werd in het jaar 1706 gebouwd. In deze kerk bevinden zich ook belangrijke oude militairen die zijn gestorven. De kerk is verdeeld in twee kerken, de Cathédrale en de Saint-Louis-des-Invalides.

Ook kun je hier het graf van de bekende Napoleon Bonaparte vinden. Het graf is zo opgesteld dat de mensen tegen hem op kijken. Het graf bevind zich in een mooie kapel, en is zeker de moeite waard om er een bezoekje aan te brengen.