De Eiffeltoren

frankrijk vlag

Het meest bekende en bezochte bezienswaardigheid van Frankrijk is de Eiffeltoren. Jaarlijks ontvangt de toren meer dan zes miljoen bezoekers. Vanuit de Eiffeltoren heb je een prachtig uitzicht over de stad. De toren staat langs de linkeroever van de Seine en staat in het 7de arrondissement van Parijs.


Lees verder

Een groot aantal verdiepingen

De Eiffeltoren is 324 meter hoog en heeft 3 verdiepingen, die u allemaal kunt bezoeken.  Op de eerste verdieping is een expositie over de Eiffeltoren en kan er gegeten worden in het restaurant Altitude 95. Op de tweede verdieping heeft u het beste uitzicht over de stad.  Op de tweede verdieping zit het restaurant Le Jules-Verne. De eerste en tweede verdieping zijn met de trap te bereiken.

De derde verdieping is alleen te bereiken met de lift. De Eiffeltoren heeft in totaal 1665 treden. Op de derde verdieping lijkt het alsof Gustave Eiffel deze plek heeft gebruikt als kantoor. Op deze verdieping zijn de gebouwen alleen minder goed zichtbaar. In de avond is de Eiffeltoren verlicht, en de lampen gaan elke uur een paar minuten knipperen.

Gebouwd voor de wereldtentoonstelling in 1889

De Eiffeltoren werd gebouwd voor de wereldtentoonstelling in 1889. In het jaar 1889 was de 100e verjaardag van de Franse Revolutie, daarom heeft men voor dit jaar gekozen. Gustave Eiffel heeft samen met ingenieurs Maurice Koechlin en Emile Nouguier de Eiffeltoren ontworpen. In eerste instantie vond de Parijse bevolking het een lelijk bouwwerk, maar nu vinden de inwoners het een meesterwerk. De Eiffeltoren is elke dag van het jaar geopend. In de zomermaanden is de Eiffeltoren geopend van 09.00 tot 00.00 en de rest van het jaar van 09.30 tot 23.00.