Arc de Triomphe

frankrijk vlag

De Arc de Triomphe is een van de beroemde bezienswaardigheden van Parijs. De arc de Triomphe is een triomfboog van 50 meter hoog. De triomfboog is de op een na grootste van de wereld, na pyongyang in Noord-Korea. De triomfboog staat op het Place Charles de Gaulle. Place Charles de Gaulle is een van de drukste verkeerspleinen van Parijs en ligt aan het westelijke eind van de Champs-Élysées. Op het plein komen veel straten bij elkaar.


Lees verder

De geschiedenis van de Arc de Triomphe

Het bouwwerk staat in het 8e arrondissement van Parijs. De Arc de Triomphe werd gebouwd in 1806, ter ere van Napoleons overwinning bij Austerlitz. De bouw was uiteindelijk in 1836 afgerond. Jean-François Chalgrin is de ontwerper van het bouwwerk. Hij kwam op het idee door de oude Romeinse triomfbogen.

Uitzicht over heel de stad

Op de Arc de Triomphe zit een platform wat een prachtig uitzicht biedt over Parijs. Ook bevinden zich bovenop de Arc de Triomphe 30 schilderijen met de succesvolle veldslagen van Napoleon. Als u naar boven wilt, zult u wel 234 treden moeten beklimmen, want in het bouwwerk zit geen lift. Om de Arc de Triomphe te bezoeken, moet gebruik gemaakt worden van de ondergrondse tunnel. Het is namelijk te gevaarlijk om in deze straten over te steken.

Openingstijden
In de maanden april tot september is de Arc de Triomphe geopend van 10.00 tot 23.00 en in de maanden oktober tot maart is het geopend van 10.00 tot 22.30.